online marketing főoldal Online marketing kezelőpult Online marketing súgó Online marketing tagok Online marketing keresésOnline Marketing
Online marketing fórum
Go Back   Internet marketing - Internet marketing fórum > Online Vállalkozás > Termékvéleményezés, értékelés
Termékvéleményezés, értékelés Tapasztalatcsere e-bookokról, szoftverekről, termékekről, szolgáltatásokról.Publikált piackutatási eredmények -

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
(#76)
Old
gondolkodas's Avatar
VIP Mastermind Team tag
gondolkodas hamarosan közkedvelt lesz
 
Send a message via Skype™ to gondolkodas
Default 2009-11-21, 14:11

Az akciós újságok, azaz a leafletek piacának 2009 első kilenc hónapját a tavalyi év hasonló időszakával összehasonlítva elmondható, hogy nemcsak az egyes csatornák által kiadott akciós újságok darabszáma csökkent, hanem az akciók érvényességének periódusa is – derül ki a GfK Hungária Piackutató Intézet Leaflet Monitorának legfrissebb jelentéséből.

A saját márkás termékek aktivitása továbbra is növekvő tendenciát mutat. A legkedvezőbb áron történő vásárlásra való törekvés leginkább az egyes termékek/márkák ár-összehasonlításában nyilvánul meg, ár alapján a vevők fele viszonylag nagy rendszerességgel válogat a márkák között. Ezzel szemben azt, hogy egy adott termék melyik üzletben olcsóbb, a vevők 40 százaléka mérlegeli minden, vagy szinte minden alkalommal. Közel ugyanennyien vannak azok, akik tudják mennyibe kerülnek az általuk leggyakrabban vásárolt termékek kedvenc boltjukban.

A minőség és az ár mellett jelentős szerepet kapnak egy üzlet vagy termék kiválasztásában az akciók. A megkérdezettek jelentős része törekszik arra, hogy vásárlás előtt tájékozódjon az akciókról.

Az akciók hirdetésének egyik legfontosabb eszköze a szórólap. A GfK Hungária Piackutató Intézet 2003 óta kíséri figyelemmel a hazai napi fogyasztási cikkeket értékesítő kereskedelmi csatornák által megjelentetett akciós újságok piacát. Az élelmiszer-kereskedelmi láncok szórólapjai a fogyasztók 80 százalékához eljutnak. A megkérdezettek kétharmada rendszeresen át is szokta nézni az akciós újságokat, emiatt is kiemelten fontos ennek a piacnak a részletes vizsgálata.

A nehéz gazdasági helyzet következtében várhatóan jelentősen megnő a kereslet az akciós termékek, illetve az összességében alacsonyabb árszínvonalat kínáló kereskedelmi csatornák/ üzletek iránt.

2008 első kilenc hónapját az idei év hasonló időszakával összehasonlítva elmondható, hogy az egyes csatornák által kiadott akciós újságok darabszáma összességében csökkenést mutat, elsősorban a C+C csatornák (tavaly még az Interfruct leafletjei is megjelentek az év első felében), de az elektronikai áruházak esetében is – derül ki a GfK Hungária Piackutató Intézet Leaflet Monitorának legfrissebb jelentéséből.

A sorrend tekintetében mégis némi átrendeződés figyelhető meg, hiszen a C+C áruházak a korábbi harmadik helyről jelentősen visszacsúsztak, a drogéria pedig helyet cserélt a szupermarketek kiadványaival. Mindez azt bizonyítja, hogy vannak olyan csatornák, láncok, amelyek több akciós újságot adnak ki. Ide tartoznak az említett szupermarket csatornákon túl a diszkontok és a hipermarketek is.

A kiadott leafletek száma mellett az akciók érvényességének periódusa is csökkent, míg 2008-ban átlagosan 17 napig volt érvényes egy lap, addig 2009-ben már csak 15 napig. Ez a szám összességében nem nagy változás, de ha csatornánkénti bontásban vizsgáljuk, jelentős csökkenéseket tapasztalunk.
„Ezek az adatok is azt támasztják alá, hogy bizonyos diszkontok, szupermarketek és hipermarketek gyakrabban adnak ki akciós újságokat, így még inkább felértékelődnek ezek a kiadványok” – mondta el Kui János, a GfK Hungária kereskedelemkutatás szektorának menedzsere.

Ennek az ellenkezője igaz a C+C által kiadott újságokra, melyek érvényessége 2 nappal tovább tart, mint a tavalyi évben. Ennek részben az Interfruct lánc piacról történő kiesése az oka.

A kategóriák versenyét évről-évre az italok vezetik, és e kategória legfőbb hirdetője változatlanul a hipermarket. Második helyen a húsáruk szerepelnek. Ez a terméktípus szintén a hipermarketek kiadványaiban szerepel a legtöbbet. Az édességek, kekszek kategória elsősorban a diszkont csatorna akciós újságjaiban jelenik meg. 2008-ban a hirdetett termékek 28, 2009-ben pedig 31 százaléka szerepelt valamely diszkontlánc kiadványában.

A saját márkás termékek száma az FMCG kategóriákban erőteljes növekedést mutat. Míg 2008 első kilenc hónapjában a Top4 saját márkás kategóriák sorrendje a többi tartós élelmiszer (22%), tejtermékek (19%), húsáru (17%), italok (12%) volt, addig 2009 hasonló időszakában minden kategória növekedni tudott, kivéve az italokat, amely 10 százalékra esett vissza.

Forrás: GfK Hungária, Leaflet Monitor
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in Technorati
Reply With Quote
(#78)
Old
gondolkodas's Avatar
VIP Mastermind Team tag
gondolkodas hamarosan közkedvelt lesz
 
Send a message via Skype™ to gondolkodas
Default 2009-12-04, 22:17

Egy nagyon meglepő jelentés

techline.hu - Jelentés, amely kiforgatta sarkaiból a médiapiacot
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in Technorati
Reply With Quote
(#80)
Old
gondolkodas's Avatar
VIP Mastermind Team tag
gondolkodas hamarosan közkedvelt lesz
 
Send a message via Skype™ to gondolkodas
Default 2009-12-18, 19:35

A ma megszülető átlagos városlakó 20 évesen már 250.000 e-mailen, 5.000 óra videojátékon és 10.000 órányi mobil üzenetváltáson van túl. A hamburgi TrendBüro társadalmi trendkutató intézet a prémium kávéiról ismert Nespresso megbízásából a városi életmóddal kapcsolatos legfrissebb megatrendeket vizsgálta.

A globalizáció és a digitalizáció jelentős változást hoztak a mai városlakók életébe. Az elmúlt évtizedek változásai globális trendekben csúcsosodnak ki, amelyek áthatják mindennapjainkat. A kutatás öt dimenzió (kapcsolatok, szabadidő, fogyasztás, munka, lakás) mentén határozta meg az urbanizáció legfrissebb trendjeit: kreatív város, természet a városban, teljesítményorientált városlakó, közösség a városban és kulturális élmények. Az egyedülálló életre való berendezkedés, a szociális kapcsolatok meglazulása, a csökkenő születési ráta, a korosodó társadalom mára egymást erősítő, tömegméretű folyamattá váltak. A munkaerőpiac globálissá vált, a munkahelyváltás a karrier része. A 20 év múlva munkába álló generáció élete során 19 alkalommal vált majd munkahelyet. A Föld ma már nem országok, hanem városok hálózata. A népesség 18 %-a a világ 40 nagyvárosában él, és a gazdasági tevékenység 2/3-át termeli meg. Soha nem választhattuk meg ennyire szabadon, hogy hol szeretnénk élni, és ez a döntés határozza meg a munkákat, az emberi kapcsolatainkat. A város, ahol élünk, önazonosságunk részévé válik.

A Kreatív város digitális bohémjei és a zöld városlakók

A „Kreatív város” megatrend a város produktív potenciálját képezi le. Tipikus képviselői a digitális bohémek, akik kreatív és fantáziadús emberek, munkavégzésük helyét és idejét maguk választják; számukra a város a fő inspirációforrás. Céljuk a kreatív kiteljesedés, rutinosan használják a digitális eszközöket, elengedhetetlen kellékük a laptop, a WiFi, és a kávé. Mindennapi életük a városban telik, utcán, nyilvános találkozóhelyeken, kávézókban, ami egyben irodájukként is működik.

A növekvő urbanizáció ugyanakkor felerősíti bennünk a természet iránti vágyódást. A zöld városlakók mindennél jobban vágynak a „Természet a városban” érzésre és az egyszerű szépség közelségére, felértékelődik számukra egy park, a madárcsicsergés vagy az előkertben elfogyasztott kávé élménye. A kávézás számukra lehetőség a kikapcsolódásra a rohanó városi tempóból. Fontos nekik a mobilitás, de ez egyfajta egyéni szabadságot, például a kerékpáros közlekedést jelenti. Tipikus példa Brooklyn felértékelődése, ahova egyre több család költözik a modern városrészekből. A zöld városlakók preferálják az organikus élelmiszereket, előnyben részesítik a társadalmilag felelős márkákat. Szívesen sportolnak, a fizikai aktivitással az élet intenzívebb átélésének élményét is keresik. Németországban 2007-ben például már 177 maratoni futóversenyt rendeztek, szemben a 10 évvel korábbi 71-gyel.

Teljesítményhajsza és közösségkeresés

A „Teljesítményorientált városlakók” a lehető legtöbbet szeretnék kihozni a nap 24 órájából, maximalisták, mindig úton vannak. Számukra a város a karrier és a győzelem terepéül szolgál. Modern, minimalista otthonaikban igyekeznek professzionális berendezésekkel körülvenni magukat, amelyekben mélyhűtött és félkész termékeket tárolnak és készítenek el. (Pl. 2008-ban az Egyesült Királyságban élők 69%-a fogyasztott készételeket.)
A kávé számukra alapvető táplálékot jelent, kényelmes módja az energiával való feltöltődésnek, hogy mindig a maximumon teljesítsenek. Ők rendszerint útközben kávéznak, de csak magas minőségű márkákat fogyasztanak termo poharukból. Rengeteget használják gyors kommunikációt lehetővé tévő digitális eszközeiket. A trend egybecseng a prognózissal: 2012-re a mobil adatforgalom a 2007-es mennyiség 20-szorosa lesz.

A városlakók leginkább virtuális platformokon és hálózatok segítségével kommunikálnak ismerőseikkel, de az individualizálódással párhuzamosan ismét felértékelődik a kapcsolatok személyes kontaktus útján való ápolása. Újfajta „Közösség a városban” formálódik, amelyben az online és offline kapcsolatok együtt teszik bensőséges, ismerős hellyé a várost. Az online közösségeknek napjainkban 50 millió tagja van, 2011-re ez a szám eléri a 174 milliót. A közösségi oldalak felhasználóinak 71 % tartja nagyon fontosnak virtuális közösségét az életében. Az Egyesült Államokban a felhasználók 55 %-ának az online közösség ugyanolyan fontos, mint a személyes. Az online kapcsolatápolás gyakran a személyes kapcsolatok alapjául szolgál, jó példája ennek a randi oldalak és a swap-home site-ok**. Az emberek vágynak a valahova tartozás érzésére, amire jó példa a tömegrendezvények látogatása, vagy a flashmobokban*** való részvétel. Ezen kör számára a kávézás is közösségi esemény, baráti vacsorák, első randevúk helyszíne. A „Fussunk össze egy kávéra” a trend egyik szlogenjévé vált.

Érzéki, egzotikus és inspiráló élmények

A „Kulturális élmények” érzéki, egzotikus és inspiráló kizökkenést jelentenek a városi mindennapokból. A multikulturális városban keverednek nációk, ízek, stílusok, hagyományok. A kozmopolita városlakó szereti „megfűszerezni” mindennapjait: bruschetta-t reggelizik, ebédidőben Ayurveda masszázsra megy, délután capoeira a barátokkal, este pedig ázsiai vacsorát fogyaszt. A tökéletes kávéélmény is mindig más kulturális élmény számukra: a bárpultnál elfogyasztott espresso macchiato teljesen más, mint a színes párnákon elkortyolgatott török kávé.

A Nespresso a modern életmód fenti trendjeit követve alkotta meg a tökéletes kávé élvezetének hármas koncepcióját, ami a letisztult design-ú gép, az egyedileg csomagolt széles kapszulaválaszték és a vásárlói klubhoz való csatlakozás pilléreire épül.

BTL.hu - a Below The Line magazin
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in Technorati
Reply With Quote
(#81)
Old
gondolkodas's Avatar
VIP Mastermind Team tag
gondolkodas hamarosan közkedvelt lesz
 
Send a message via Skype™ to gondolkodas
Default on line vásárlási szokásaink - 2010-01-01, 12:36

Magyarországon is egyre több az internetes áruház és évről évre többen veszik igénybe ezek szolgáltatásait. A MasterCard legfrissebb kutatásának célja az volt, hogy feltárja, milyen arányban élnek a magyar kártyabirtokosok az internetes /fizetés/ lehetőségével, és milyen arányban használnak...

más fizetési eszközöket - például banki átutalást, postai utánvétet - amikor az interneten vásárolnak. A 2009. nyarán végzett, 1 000 internetező, bankkártya birtokos megkérdezésével végzett felmérés kimutatta, hogy míg a válaszadók többsége mára túlesett az online vásárlás tűzkeresztségén, közel sem mindegyikük használja bankkártyáját a számla rendezéséhez. A bankkártyával rendelkező internetezők 72%-a rendelt már árucikket, szolgáltatást az interneten, ám ennek a csoportnak csupán harmada rendezte már bankkártyával a számla ellenértékét, tehát a teljes bankkártyával rendelkező, internetező közösség 23%-a tekinthető online kártyahasználónak.

A MasterCard felméréséből kiderül, hogy míg az internetes áruházak ügyfelei nagyon sokfélék, a kártyával online fizetők elsősorban a fővárosi, iskolázott rétegekből kerülnek ki. Ezen belül is felülreprezentáltak a férfiak: míg a nők csupán 25%-ban, a férfiak 75%-ban képviseltetik magukat ebben a csoportban.

A felmérés úgy találta, hogy az online fizetők többet költenek, mint azok, akik csak rendelnek a világhálón: míg a kártyát interneten használók átlagosan 10 100 forintot költenek egy-egy vásárlás alkalmával, addig a más fizetési módot igénybe vevő (üzletben, utánvétel) válaszadók átlagosan ennek csaknem feléért, mindössze 5 800 forint értékben vásároltak.

A kutatásból kiderül az is, hogy a válaszadók még nincsenek meggyőződve arról, hogy az internetes kártyás fizetés biztonságos, hiszen 61%-uk 5 pontból csupán három vagy annál kevesebb pontot adott ennek a fizetési formának. Ugyanakkor a MasterCard kutatásából kiderül, a bizalmatlanság nem a válaszadók saját negatív tapasztalata miatt alakult ki, inkább a fizetési módokkal szembeni tájékozatlanság valamint különböző „elrettentő” történetek eredménye.

Például arra a kérdésre, hogy /„Tud-e Ön arról, hogy az interneten bankkártyával történő fizetés pillanatában a kereskedő honlapjáról átnavigál egy bank honlapjára, így Ön fizetéskor nem a kereskedőnek, hanem a banknak adja meg a személyes adatait?”/ a válaszadók 71 %-a nyilatkozta, hogy nem tudja, jóllehet azt is bevallották, hogy ez az információ nagyban növeli a biztonságérzetüket.

A beszélgetések során fény derült arra is, hogy a válaszadók szívesen kipróbálnák a fokozott biztonsági eszközökkel ellátott kártyákat, mint például a virtuális kártyát egyszer használatos kártyaszámmal, illetve a meghatározott kerettel működő online fizetésre kiállított kártyát.

„Mint minden pénzügyi műveletnek, a bankkártyás internetes fizetésnek is van kockázata, ezért fontos betartani néhány alapvető biztonsági szabályt. A legfontosabb, hogy ne vásároljunk gyanús, számunkra ismeretlen weboldalakon, olvassuk el pontosan a kereskedő oldalán található szerződési feltételeket és, ha valami gyanúsat tapasztalunk, például regisztrációhoz, ingyenes próbaverzióhoz kérik a kártya adatait, inkább válasszuk más módját a fizetésnek. Az internetes vásárlásnál kérhetik a kártyán szereplő adatokat: a kártyabirtokos nevét, a kártya számát, lejárati dátumát valamint a kártya hátlapján szereplő azonosító kódokat is. A PIN kódot azonban egy kereskedő sem kérheti, ezért ezt soha ne adjuk meg” -mondta Gauder Milán, a MasterCard Europe Magyarországért, Horvátországért és Szlovéniáért felelős üzleti igazgatója.

A kutatás vizsgálta az internetes vásárlás motivációját is. A legtöbben (50%) jobb vételi árat remélnek az interneten, az összes további motivációs szempont ugyanakkor a kényelemhez köthető. Ezek szerint az internetes vásárlás leginkább azért vonzó, mert otthonról végezhető, nincs időhöz kötve, gyorsabb, mint az üzletben, nincsenek más vásárlók, eladók és nem utolsó sorban a Magyarországon nem kapható termékeket is meg lehet vásárolni.

BTL.hu - a Below The Line magazin
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in Technorati
Reply With Quote
(#82)
Old
gondolkodas's Avatar
VIP Mastermind Team tag
gondolkodas hamarosan közkedvelt lesz
 
Send a message via Skype™ to gondolkodas
Default 2010-01-15, 19:26

Az égetett szeszesitalok forgalma a szervezett kiskereskedelemben stabilan mintegy 70 milliárd forint 2008. december-2009. novemberben, ahogyan az előző hasonló időszakban is. Mind értékben, mind mennyiségben két italfajta bolti eladása tudott növekedni, az előző évhez képest:

a vodka 8 és 2, valamint a gin 15, illetve 9 százalékkal. Többek között ezt állapítja meg a Nielsen piackutató vállalat Kiskereskedelmi Indexe.

A legnagyobb, 10 milliárd forintot meghaladó bolti forgalmat a bitter, pálinka és vodka érte el. A kiskereskedelmi trendek nehezen hozhatók közös nevezőre, mert kategóriánként eltérően változtak a vásárlási és a fogyasztási szokások.

A bitter 15 milliárd feletti kiskereskedelmi eladása értékben 1 százalékkal emelkedett, míg mennyiségben 1 százalékkal csökkent, 2008. december-2009. novemberben, az előző évhez képest. A magasabb árszínvonalú bitter italok bolti eladása emelkedett, főként a gyártók aktív akciói következtében. Így piaci részesedésük értékben eléri a 70 százalékot, a bitteren belül. A kommersz és a középes árszínvonalú szegmensek mutatója viszont 1-1 százalékponttal kisebb lett, és 15-15 százalékra módosult. Erősek a gyártói márkák bitternél. Ugyanis a kereskedelmi márkák piaci részesedése értékben mindössze 4 százalék, az előző évi 3-mal szemben. Az egy literre jutó, forgalommal súlyozott fogyasztói átlagár 3 558 forintról 3 618-ra változott.

A pálinka és pálinka jellegű italok éves piaca megközelíti a 15 milliárd forintot. Értékben 1 százalékkal nőtt a bolti eladásuk, mennyiségben viszont 8-cal csökkent. Jelentősen nőtt a prémium pálinkák forgalma, kisebb mértékben a közepes árfekvésű, és csökkent a kommersz. Az egy literre jutó forgalommal súlyozott fogyasztói átlagár 2 705-ről 2 945 forintra emelkedett, egyik évről a másikra. Ez 9 százalékot jelent. A pálinka értékesítésében még mindig erős a 200 négyzetméteres és kisebb, hagyományos üzletek pozíciója Amíg azonban az 51-200 négyzetméteresek piaci részesedés értékben maradt 20 százalék, addig az 50 négyzetméteres és kisebbek mutatója 26-ról 21 százalékra csökkent. Nyertes a hipermarket, amelynek részaránya 34 százalékra emelkedett.

A vodka forgalma túllépett a 11 milliárd forinton. A közepes árszínvonalú szegmens részesedése 45-ről 47 százalékra emelkedett, a prémiumé pedig 9-ről 10-re. Csökkent viszont a kommersz részaránya, 46-ról 43 százalékra. A piac bővülése a 0,5 literes és a 0,7 literes növekedésének köszönhető. A többi szegmens forgalma ugyanis némileg csökkent.

A brandy bolti eladása értékben 7, mennyiségben 11 százalékkal csökkent. Az éves piac még meghaladja a 9 milliárd forintot.

A whisky 7 és a likőr 6 milliárd feletti éves forgalma értékben 3, illetve 13 százalékkal lett kisebb, egyik évről a másikra. Mennyiséget tekintve a változás mínusz 12, illetve 15 százalék.

A rum 4 milliárdot meghaladó éves forgalma szintén csökkent, 2 százalékkal. Mennyiséget tekintve a csökkenés mértéke 8 százalék.

A vermut éves bolti eladása 3 milliárd forint felett mozog, - lefelé. Értékben 8, míg mennyiségben 14 százalék mínuszt regisztrált a Nielsen.

A gin éves forgalma, a nagyarányú növekedés következtében meghaladja az 5 milliárd forintot, 2008. december-2009. novemberben.

BTL.hu - a Below The Line magazin
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in Technorati
Reply With Quote
(#84)
Old
gondolkodas's Avatar
VIP Mastermind Team tag
gondolkodas hamarosan közkedvelt lesz
 
Send a message via Skype™ to gondolkodas
Default 2010-02-12, 10:30

(BTL.hu)Élelmiszer vásárlásánál majdnem minden negyedik forintot a boltláncok saját márkás termékeiért adtak ki a vevők tavaly. Ez mintegy 300 milliárd forintot jelent. Többek között ezt állapítja meg a Nielsen piackutató vállalat, az általa mért...

90 élelmiszer kategória kiskereskedelmi forgalma alapján. Az arány érzékelhetően nőtt az előző évhez képest. Háztartási vegyiárunál és kozmetikumnál minden hatodik forint (50 milliárd forintnál több) került a pénztárakba kereskedelmi márkás termékekért, állapítja meg a Nielsen 60 termékkategória bolti eladása alapján. Főként a diszkontok terjedésének következménye, hogy az élelmiszer teljes bolti forgalmából 21 százalékról 23-ra emelkedett a kereskedelmi márkák részaránya, egyik évről a másikra, értékben. Háztartási vegyiárunál 15-ről 17 százalékra változott a mutató, szintén értéket tekintve.

A kereskedelmi márkás árucikkeket csak egy vállalat vagy egyetlen lánc üzletei forgalmazzák, és általában a cég nevével jelzik őket, mint például Coop, Spar vagy Tesco. Sokszor azonban fantázianevet kapnak a csak egy cégnél kapható saját márkás termékek, többek között a Drogerie Markt, Lidl vagy Penny Market egységeiben.

A diszkontok – forintban mért - élelmiszer forgalmából 54 százalékra nőtt saját márkás termékeit részaránya, míg háztartási vegyiárunál és kozmetikumnál 56 százalékra. Hipermarketeknél a mutató értékben, élelmiszereknél 14, háztartási vegyiárunál pedig 9 százalék. Szupermarketeknél 24, illtetve 17 százalék.

Különösen az állateledel és háztartási papíráru vásárlói részesítik előnyben a kereskedelmi márkákat, amelyekre a kategória forgalmából 49, illetve 44 százalék jutott múlt évben, értéket tekintve. Utánuk a babaápolási cikkek (34), mélyhűtött élelmiszerek (36) és reggeli cereáliák (33) következnek.

Mennyiségben még nagyobb a kereskedelmi márkák piaci részesedése, mivel viszonylag olcsók: 49 százalékot vittek el a háztartási vegyiáruk és kozmetikumok teljes bolti forgalmából tavaly, 3 százalékponttal többet, mint egy évvel korábban. Élelmiszereknél a mutató 28-ról 30 százalékra nőtt.

A láncok saját márkái jelentős szerepet játszanak a vásárlók választásaiban. "Általában összehasonlítom a kereskedelmi márkák és a vezető gyártói márkák árait, mielőtt eldöntöm, melyiket érdemes megvenni” – mondta a megkérdezett fogyasztók 79 százaléka, a Nielsen 2009. őszi, reprezentatív „ShopperTrends” felmérése során. A válaszadók 65 százaléka általában úgy gondolja, hogy minél színvonalasabb egy üzlet, annál jobb a saját márkás terméke. „A kereskedelmi márkák minősége általában ugyanolyan jó, mint a vezető márkáké” – véli a kutatásban részt vettek 59 százaléka. Csaknem hasonló arányban értenek egyet azzal, hogy a kereskedelmi márkák csomagolása legalább olyan jól néz ki, mint a gyártói márkáké. Ugyanakkor a megkérdezettek 47 százaléka azt mondta: „Lehet, hogy olcsóbb a kereskedelmi márkás termék, de a gyártói márkák jobban megérik az árukat”.

Forrás: Nielsen piackutató vállalat
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in Technorati
Reply With Quote
(#89)
Old
gondolkodas's Avatar
VIP Mastermind Team tag
gondolkodas hamarosan közkedvelt lesz
 
Send a message via Skype™ to gondolkodas
Default 2010-10-11, 10:13

Bevezető - Pillanatkép a hazai fiatalokról - Tanulmányok, elemzések - marketinginfo - marketing tudásportál

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in Technorati
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 16:56.

Speedminton: tollaslabdázz bárhol-bármikor
Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2017, Jelsoft Enterprises Ltd.