online marketing főoldal Online marketing kezelőpult Online marketing súgó Online marketing tagok Online marketing keresésOnline Marketing
Online marketing fórum
Go Back   Internet marketing - Internet marketing fórum > Minden más > Offtopic
Offtopic Laza csevej.Mi a véleményetek az NHH munkájáról? -

Reply
 
LinkBack Thread Tools Display Modes
(#1)
Old
Tag
seoguru elindult a közkedveltség útján
 
Send a message via Skype™ to seoguru
Default Mi a véleményetek az NHH munkájáról? - 2009-10-05, 23:19

Már vagy ezredjére kaptam meg ezt a spam -et pedig elég jó spam szűrő szolgáltatással rendelkezem.

Idézet levél kezdete!

-------- Original Message --------
Subject: Mar megint? Ilyen nincs! Date: Mon, 05 Oct 2009 11:03:44 +0200 From: "Halász Ria" <barbi70625@citromail.hu> To: <szilagyme@axelero.hu>
Szia,
Itt az oldal címe amit kertel tolem.
Vegre eszembejutott :-D
Hatalmas volt a tegnap este, koszonom!
Nagyon reg voltam ilyen jo buliban!
Akkor a kert cim:

hXXp://777url.com/8Qv---

Pusza!

Idézet levél vége!

Az alábbi levelet jutattam el az NHH részére ahonnan hivatalos visszajelzést várok.

Az NHH felé küldött levél idézetének kezdete:

Tisztelt Nemzeti Hírközlési Hatóság!
Az alábbi SPAM -ekhez, kéretlen levelekhez hasonló dolgok igazán irritálóak tudnak lenni. Úgy tudom az Önök szervezetét, hatóságát pontosan arra találták ki, hogy mindenféle törvényes eszközökkel a paragrafusok mezején határt tudjanak az ilyeneknek szabni. Úgy vélem, hogy ezzel az E-mail -el nemcsak a kéretlen levél bűncselekményét valósítják meg hanem szerzői jogokat is sértenek mert hXXp://smsrush.info/war/ oldalon anyagi juttatás ellenében kínálnak Divx AVI formátumban letölthető filmeket.
Ezt a levelet azért írom Önöknek mert naponta ilyen spam -ek tucatja landol a postaládámba. Természetesen abban biztos vagyok, hogy barbi7062ATcitromail.hu meg szilagymeATaxelero.hu E-mail címekhez tartozó személyeknek talán ehhez nincs is közük, sőt az is lehet (ez még biztosabb), hogy ezek nem is létező E-mail címek. Javaslom Önöknek tehát, hogy induljanak el azon az útvonalon, hogy ellenőrízzék le annak az oldalnak az eredetét ahova hXXp://777url.com/8Q--v-- ugrik. Ez pedig nem más mint SMSRUSH.INFO
Biztos vagyok benne, hogy a domain tulajdonosáról információkat a NIC.COM -on ha nem is lehet szerezni de az szerintem behatárolható, hogy melyik cégen keresztül történt az smsrush.info domain regisztrálása. Hatóságilag pedig ezt a céget ahol a domain regisztrálása történt fel lehet szólítani, hogy adja meg a domain -t igénylő, fizető "PAYMENT" adatait. Ha olyan hülye volt, hogy hitelkártyával fizetett akkor a kiléte már meg is van. Persze fizethetett mással is, mondjuk "Money order" vagy PayPal (de szerintem utóbbira kisebb az esély). Ha PayPal -al fizették ki a domain -t akkor sajnos nem nagyon vagyis inkább több utánajárással lehet elcsípni a megrendelőt. Bízom azonban abban, hogy kevés domain regisztrátor van még amely elfogadja a PayPal -al történő fizetést.
Ha esetleg a "Payment" között olyan nemzetközi jogi személyiség áll amely mondjuk offshore cég kategória akkor megint csak nehézkes az ügy, de akkor legalább bizonyítandó a feltételezés, hogy maffiáról van szó.
Gondolom ha ezek a kéretlen levelek engem zavarnak akkor más magyar állampolgárok számára is zavaró hatásúak lehetnek. Kérem intézkedjenek, hogy legalább érezhessük nem feleslegesen költjük az NHH -ra a pénzünket.
Én az adatbázisban az alábbi adatokat találtam:

Domain ID26735238-LRMS
Domain Name:SMSRUSH.INFO
Created On:04-Nov-2008 18:35:57 UTC
Last Updated On:03-Jan-2009 20:36:30 UTC
Expiration Date:04-Nov-2009 18:35:57 UTC
Sponsoring Registrar:1&1 Internet AG (R113-LRMS)
StatusK
Registrant ID:SPAG-37966086
Registrant Nameneandone Private Registration
Registrant Organization:1&1 Internet, Inc. - hxxp://1and1.com/contact
Registrant Street1:701 Lee Road, Suite 300
Registrant Street2:ATTN: smsrush.info
Registrant Street3:
Registrant City:Chesterbrook
Registrant State/ProvinceA
Registrant Postal Code:19087
Registrant Country:US
Registrant Phone:+1.8772064254
Registrant Phone Ext.:
Registrant FAX:
Registrant FAX Ext.:
Registrant Email:proxy1589875@1and1-private-registration.com
Admin ID:SPAG-37966086
Admin Nameneandone Private Registration
Admin Organization:1&1 Internet, Inc. - hXXp://1and1.com/contact
Admin Street1:701 Lee Road, Suite 300
Admin Street2:ATTN: smsrush.info
Admin Street3:
Admin City:Chesterbrook
Admin State/ProvinceA
Admin Postal Code:19087
Admin Country:US
Admin Phone:+1.8772064254
Admin Phone Ext.:
Admin FAX:
Admin FAX Ext.:
Admin Email:proxy1589875@1and1-private-registration.com
Billing ID:SPAG-37966086
Billing Nameneandone Private Registration
Billing Organization:1&1 Internet, Inc. - hXXp://1and1.com/contact
Billing Street1:701 Lee Road, Suite 300
Billing Street2:ATTN: smsrush.info
Billing Street3:
Billing City:Chesterbrook
Billing State/ProvinceA
Billing Postal Code:19087
Billing Country:US
Billing Phone:+1.8772064254
Billing Phone Ext.:
Billing FAX:
Billing FAX Ext.:
Billing Email:proxy1589875@1and1-private-registration.com
Tech ID:SPAG-37966086
Tech Nameneandone Private Registration
Tech Organization:1&1 Internet, Inc. - hXXp://1and1.com/contact
Tech Street1:701 Lee Road, Suite 300
Tech Street2:ATTN: smsrush.info
Tech Street3:
Tech City:Chesterbrook
Tech State/ProvinceA
Tech Postal Code:19087
Tech Country:US
Tech Phone:+1.8772064254
Tech Phone Ext.:
Tech FAX:
Tech FAX Ext.:
Tech Email:proxy1589875@1and1-private-registration.com
Name Server:NS57.1AND1.COM
Name Server:NS58.1AND1.COM

A Name Server adatoktból kiindulva valószinűsíthető, hogy az smsrush.info tulajdonosa az alábbi oldalról rendelhette meg a domain nevet és az esetlegesen szükséges tárhelyet:
hXXp://order.1and1.com/xml/order/Home;jsessionid=61B06D67257750CCC5CA4715C83C37C5.T Cpfix142b?__reuse=1254763670030
Már ez a szolgáltató is elég érdekes. Ilyen kicseszett hosszú mély link és mégis Google 6/10 Page Rank értékkel rendelkezik. Ez a szolgáltató is biztos a Netet Spam -elve terjed. Na de ebbe már ne menjünk bele, mert a Spammer -t kellene elcsípni.
Sajnos, ahogy gondoltam a "PayPal" csókolommal be is köszönt. Ennek a szolgáltatónak az oldalán alul látható, hogy "Now Accepting Paypal". Szóval sajnos megvan az esély rá, hogy az smsrush.info díjtételét PayPal -on keresztül egyenlítették ki. Azonban hatósági úton ettől az order.1and1.com -tól követelhető a smsrush.info megrendelőhöz tartozó PayPal azonosító.
Nem tudom, hogy a hatóságok nemzetközi szinten mennyire fognak össze, de a PayPal Inc. egy amerikai cég és esetleg az Amerikai Nagykövetségen keresztül ha már megvan a spam -elő PayPal azonosítója akkor meg lehet szerezni az adatokat. Az ugyanis tény, hogy a PayPal -al névtelenül egyik PayPal -ról a másik PayPal számlára illetve PayPal számláról bankszámlára nem lehet pénzt küldeni. A PayPal megköveteli a felhasználóitól, hogy a személyi azonosító okmányainak scannel -t másolatával azonosítsa magát, illetve PayPal számláról bankszámlára pénzt csak akkor lehet küldeni ha a PayPal a jelentkező bankszámláját vagy credit kártyáját 2 USD összeggel (500 ft) legalább egyszer betudja terhelni. Ezt a PayPal a későbbiekben az azonosításra használja fel arra az esete ha valaki hamis okmányokat töltene fel magáról. Persze az kérdéses, hogy hazai pénzügyi felügyelet (PSZÁF) és a nemzetközi egyéb pénzügyi szervezetek mennyire felügyelik a PayPal -t. Személyes véleményem szerint sehogy, s talán pont ezért lehet a bűnözés melegágya.
Amennyiben 72 órán belül nem reagálnak levelemre úgy, a magyar törvényeknek megfelelően ajánlott küldeményként is eljuttatom Önökhöz postai úton ennek az E-mail -nek a tartalmát, s arra 30 napon belül mindenféleképpen válaszolniuk kell. Szeretem a magyar postát de szerintem feleslegesen ne csináljunk business -t nekik amikor az E-mail oly költséghatékony és környezetkímélő megoldás.
Válaszukat előre is köszönöm, s kérem adják meg részemre annak a személynek a nevét aki ebben az ügyben az NHH kötelékében prominens eljáró lesz és kompetens, mert szeretném vele a kapcsolatot tartani. Nem egy újabb aktát szeretnék a fiókba és megannyi elodázó sablonleveleket hanem megoldást!
Mondhatnák azt, hogy használjak SPAM -szűröt. Nos van spam szűröm de az ilyen vadállatok ellen ez sem segít. Gmail -es postafiókjaimban is napjával több száz ilyen spam -et kapok pedig a Gmail -nek messze a legjobb a spam szűrése.
Egyébként érdekes, hogy hxxp://smsrushDOTinfo/war/ oldalon magyar nyelvű a tartalom mint ahogy a kiküldött spam levél tartalma is magyar. Szerintem eléggé professzionálisra sikeredett a magyar szöveg tehát én szerintem magyar bűncselekményről van szó.
WAR ::: DOWNLOAD EVERYTHING! oldalon az alábbiakat is érdemes megnézni:
Letöltenéd? Csupán egyetlen SMS-t kell küldened!
Küld most a 06-90 / 619-939 számra
az SMS WAR üzenetet,
és AZONNAL letöltheted az ÖSSZES filmet, játékot és zenét!
Nos ennek a 06-90 -es számnak lesz egy audivizuális költsége is. Érdemes a nyomozás során számba venni azokat a cégeket is amelyek esetleg biztosítanak a "vállalkozóknak" audiovizuális beterhelési lehetőségeket. Ilyen cég pl. Magyarországon a telemedia.hu azaz TeleMédia Kft. Félreértés ne essék ez nem vádoskodás sőt szinte biztos, hogy ennek a cégnek ehhez semmi köze. Csak példaként említettem, hogy ilyen cégeket érdemes nagyító alá venni a cél érdekében. Pl. a Budapesten működő Amerikai Nagykövetség audiovizuális 06-90 -es behívószámát is a TeleMédia Kft. biztosítja. Biztos sok ilyen cég van még Magyarországon. A Magyarországon működő mobil szolgáltatók (Pannon, Vodafone, T-mobile) is segítséget tudnak abban adni (hatósági eljárás esetén kizárólag), hogy a 06-90 / 619-939 -es szám melyik céghez is tartozik. Az azonosított cégen keresztül pedig meglehet szerezni annak az ügyfélnek a kontaktját akinek generálták a 06-90 / 619-939 -es számot.
Válaszukat és hatósági úton minél előbb történő intézkedésüket előre is köszönöm. Ha az intézkedésük jogilag csakúgy foganatosítható, hogy feljelentést kell tennem akkor az illetékes nyomozóhatóságnál ezt meg is teszem.

NHH levél vége!

Ti fordultatok már NHH -hoz?

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in Technorati
Reply With Quote
(#2)
Old
ChrisDry's Avatar
VIP Mastermind Team tag
ChrisDry hamarosan közkedvelt lesz
 
Default 2009-10-09, 13:02

nem más bajom is van, mint h ilyenekkel foglalkozzak
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in Technorati
Reply With Quote
(#3)
Old
Tag
seoguru elindult a közkedveltség útján
 
Send a message via Skype™ to seoguru
Default 2009-10-14, 09:41

Quote:
Originally Posted by ChrisDry View Post
nem más bajom is van, mint h ilyenekkel foglalkozzak
Engem már nagyon idegesített!
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in Technorati
Reply With Quote
(#4)
Old
VIP Mastermind Team tag
Norcsa különleges adottságokkal rendelkezikNorcsa különleges adottságokkal rendelkezik
 
Default 2009-10-16, 01:51

Egy klikk és törölve, na jó ezer klikk, de az is jobb, mint fölöslegesen dühösködni, azzal csak magadnak ártasz
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in Technorati
Reply With Quote
(#5)
Old
szeszterke's Avatar
VIP Mastermind Team tag
szeszterke elindult a közkedveltség útján
 
Send a message via Yahoo to szeszterke Send a message via Skype™ to szeszterke
Default 2009-10-25, 11:30

úgysem szabadulsz ezektől, törléssel el lehet intézni egyszerűbben
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in Technorati
Reply With Quote
(#6)
Old
Tag
seoguru elindult a közkedveltség útján
 
Send a message via Skype™ to seoguru
Default 2009-11-01, 18:14

Quote:
Originally Posted by szeszterke View Post
úgysem szabadulsz ezektől, törléssel el lehet intézni egyszerűbben
Igen ebben igazad van Szeszterke, de már maga a SPAM feleannyira nem dühít mint mint az a tény, hogy az állami szektorban levő szervezetek csak ülnek a túrókrémes seggükön és nem csinálnak semmit, miközben az államkincstárból folyik el a pénzt amelyet persze Ti fedeztek. Most már ez sokkal jobban dühít, mert a kevdes NHH semmit sem válaszolt és nem is óhajt intézkedni az ügyben.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in Technorati
Reply With Quote
(#7)
Old
Monaline's Avatar
Admin
Monaline különleges adottságokkal rendelkezikMonaline különleges adottságokkal rendelkezik
 
Default 2009-11-02, 11:47

Bizonyára dühítő,de nem érdemes más hülyeségén magunkat károsítani.Van sok más is,ami stesszel,legyen eggyel kevesebb
Ha engem zavarna a tudat,hogy nem válaszolnak,akkor heti 1 alkalommal biztosan újra és újra elküldeném nekik.Egyszer csak megunják,és válaszolnak.Vagy én unom meg.


Mona

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in Technorati
Reply With Quote
(#8)
Old
Andrea's Avatar
Tag
Andrea elindult a közkedveltség útján
 
Default 2009-11-22, 17:27

Nem tudom, hogy egy hónap leforgása alatt mit vársz.
Amikor a blogter.kft elkezdett mommozni, és három különböző emailcímre kaptam a soha meg nem rendelt "hírlevelüket" felnyomtam őket.
Kb. 2,5 hónap múlva jött az nhh levél, hogy 50k-ra megbüntették őket. Gondolom röhögve kifizették, de legalább a mailcímeimet törölték.
Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in Technorati
Reply With Quote
(#9)
Old
Monaline's Avatar
Admin
Monaline különleges adottságokkal rendelkezikMonaline különleges adottságokkal rendelkezik
 
Default 2009-11-23, 13:13

Kiváncsi vagyok a fejleményekre,ha lesz valami változás az ügyben.Ezek szerint nem dolgoznak gyorsan,vagy nagyon sok bejelentést kapnak.Mona

Digg this Post!Add Post to del.icio.usBookmark Post in Technorati
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Trackbacks are On
Pingbacks are On
Refbacks are On

Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 10:20.

Speedminton: tollaslabdázz bárhol-bármikor
Powered by vBulletin® Version 3.8.2
Copyright ©2000 - 2018, Jelsoft Enterprises Ltd.