View Single Post
(#32)
Old
gondolkodas's Avatar
gondolkodas gondolkodas is offline
VIP Mastermind Team tag
gondolkodas hamarosan közkedvelt lesz
 
Send a message via Skype™ to gondolkodas
Default 2009-03-11, 16:14

A mostani bejegyzést, azoknak ajánlom figyelmébe, akik nem tudják mit jelent a podcast(jómagam sem voltam vele tisztában ezidáig).Ha a profik jobban tudják, akkor kérem írják le. Előre is köszönöm.

A podcasting lehetővé teszi hanganyagok közzétételét az interneten, úgy, hogy a felhasználók feliratkozhatnak az adott anyag újdonságait tartalmazó feedre (általában mp3 állományok). 2004 vége körül vált egyre népszerűbbé a technológia, főként a hordozható zenelejátszók egyre szélesebbkörű elterjedése által.
A podcasting online tartalmak terjesztésének egy újszerű formája a feliratkozásos modell miatt, amely egy feed (RSS vagy Atom) segítségével tájékoztatja a felhasználót az új állományról. A podcasting lehetővé teszi szinte bárkinek, hogy otthon előállított "rádióműsorát" kényelmesen elérhetővé tegye a világhálón bárki számára, így széles rétegeknek elérhetővé téve a rádiózás ezen új módját. Bizonyos programok még arra is képesek, hogy az így letöltött állományokat felmásolják és szinkronizálják a felhasználó hordozható zenelejátszójával. Ugyanezen technológia képes videók kezelésére is és 2005-re már jónéhány program is képes lett videók kezelésére.
A "Podcasting" szó az "iPod" és "broadcasting" szó összeolvadásából keletkezett. A kifejezés félrevezető lehet, mert a podcasting technológia használatának nem feltétele egy iPod vagy bármilyen hordozható zenelejátszó.forrás:wikipédia
Reply With Quote