View Single Post
(#31)
Old
gondolkodas's Avatar
gondolkodas gondolkodas is offline
VIP Mastermind Team tag
gondolkodas hamarosan közkedvelt lesz
 
Send a message via Skype™ to gondolkodas
Default 2009-03-01, 17:21

Véleményem szerint,lassan érdemes lesz ezzel újra foglalkozni!

Esemény marketing
Egy marketingvezetők körében végzett kutatás szerint a marketinges technológiák fejlődése ellenére a jól bevált rendezvények fontossága sem csökken.
EventView 2009 címmel végzett felmérést 300 amerikai marketingvezető körében a George P. Johnson, az MPI Foundation és az Event Marketing Institute. A kutatás eredményei szerint a marketingesek több mint fele (53 százalék) az eseménymarketinget tartja leginkább alkalmasnak a célcsoporttal való kapcsolat kiépítésére és elmélyítésére. A válaszadók 26 százaléka szerint továbbá a marketingeszközök közül a rendezvények megtérülési rátája a legnagyobb.

A kutatásban résztvevő marketingesek 29 százaléka egy éven belül a rendezvényszervezői megközelítés felől az élménymarketing irányába mozdul el, míg egyharmaduk már inkább az élménymarketing eszközeit alkalmazza. A tanulmány szerint a kettő közti különbség, hogy az élménymarketing integrált élő és online élményeken keresztül mélyebb kapcsolatot képes kialakítani a márka és a célcsoport között.

A költségcsökkentési törekvések ellenére a marketingesek egyre nagyobb hányada törekszik rendezvényei "kizöldítésére". A 2007-ben tapasztalt 32 százalékos aránnyal szemben a legfrissebb felmérés során a megkérdezettek 66 százaléka nyilatkozta, hogy környezetbarát kezdeményezéseket tervez vagy valósít meg szervezendő eseményeihez kapcsolódóan.

A tanulmány készítőinek megfogalmazása szerint 2009-ben a márkák legnagyobb kihívása az lesz, hogy költségvetésüket a legújabb trendek - nevezetesen a környezetvédelmi törekvések és a márkaélmény megteremtése - figyelembe vételével, ugyanakkor látható és mérhető eredményekkel hasznosítsák.

forrás:marketinginfo.hu
Reply With Quote